Història del Club

CFJ Mollerussa

A Mollerussa el futbol arriba el 1919 amb la creació de l’Sporting Club Mollerussa. El 5 de novembre de 1922] participà en una competició organitzada, juntament amb set equips més (Tàrrega, Cervera, SD del Segre, Borges, Miralcamp, Lleida i Bellvís). El debut oficial al Campionat Provincial fou la temporada 1922-1923. L’equip va desaparèixer a finals dels anys 20.

El 30 d’abril de 1930 es va inscriure a la Federació Catalana com a Futbol Club Mollerussa, essent president Josep Fontanet Bosch. El club competí a les categories d’aficionats passant, la temporada 1944-45, a primera territorial B, i el 1951 a preferent.

El 6 de novembre de 1953 adoptà el nom de Club de Futbol Jovent Mollerussa i l’uniforme blanc amb pantaló blau. El Camp Municipal d’Esports fou inaugurat el 8 de setembre de 1968 amb un partit enfront el CF Reddis (amb 3-0 a favor dels de Mollerussa).

Els anys setanta el C.F.J. va jugar a segona regional fins a la temporada 1979-80, que va pujar a primera. És a partir d’aquest que el club viu la millor etapa de la seva història que culmina l’any 1988 amb l’ascens a segona divisió. La temporada 1983-84 assoleix per primer cop l’ascens a Tercera Divisió, inici d’una brillant època que continua amb la participació a Segona B el 1987-88 i a Segona A el 1988-89. El club fou nomenat millor entitat esportiva de Catalunya del 1988. El president d’aquesta època gloriosa era Joan Miró (1983-1991).

No és un històric per les seves temporades a Primera, a la qual mai va arribar. Ni tan sols pels seus anys a Segona, només en una ocasió. Però sí per la fita que aconseguís a la fi dels 80. Actualment en el setè nivell de la competició espanyola, el CF Joventut Mollerussa va ser fundat en 1930. El seu estadi, el Camp Municipal d’Esports té capacitat per a 4.000 espectadors. Els habitants d’aquesta localitat lleidatana es xifra en gairebé 15.000 habitants a data de 2010. 9.000 el 1991. Amb aquestes dades, la seva categoria sembla la lògica. No obstant això, no ho va ser en la temporada 1988-89. Després d’ascendir a Tercera el 1984, dos anys més tard campeonó seu grup, però no va poder ascendir en caure a la promoció davant l’Alzira. A la 87-88 sí que va aconseguir l’ascens a Segona B. I, a la 88-89, a Segona Divisió A.

Lògicament, va ser una temporada dura a nivell esportiu, marcada per la modèstia d’un club de tan sols 1.500 socis. Però l’experiència va ser única i irrepetible per a una localitat tan petita. En aquesta temporada van passar per Mollerussa equips com el Castelló, Raig, Tenerife, Mallorca,
Recre, Racing, Salamanca, Esportiu, Las Palmas o Xerez. Únicament va guanyar tres partits (a El Helmántico ia Lleida, així com el Barcelona At. Com a local) i va empatar a cinc (a Sestao i, a casa, davant Rayo, Alzira, Eibar i Madrid Castella). Durant les primeres onze jornades l’equip el va dirigir Carles Viladegut, sent substituït pel basc Ricardo Moreno. Amb una plantilla molt jove, vuit jugadors no arribaven a la vintena, destacaven noms com el porter Castell, Joseba Roteta (germà del exmalaguista Mikel), Horcajada, Geni, Carreras, l’exmadridista Azcona, Gelo, ex osasunista Arechavaleta o Bojan Krkic pare , fitxat de l’Estrella Roja iugoslau.

Després del descens aquest mateix any, va estar tres temporades a Segona B, lloc que ja abandonaria per sempre.

Després del retorn a les categories més modestes del club diferents, jugadors, aficionats, juntes directives han treballat i segueixen treballant per seguir defensant uns colors, una forma de ser i una forma de jugar que ens fan únics, per seguir explicant al món qui som, d’on venim i més aviat que tard tornarem a gaudir de les categories més competitives del futbol català i espanyol.

http://goldezlatan.blogspot.com.es/2011/07/hito-historico-del-cfj-mollerussa.html